Belépés

Francesco Arancio: TURN UP Budapest

 

Francesco Aranciot, az Alfaparf Milano utazó nagykövete legújabb, Turn Up névre keresztelt kollekciójával igyekezett kifejezni Magyarország iránti szeretetét, és a szellemi szabadság kifejezésének vágyát.

 

A frizurakollekcióban egyszerre találkozik a lázadó személyiség és a könnyed nőiesség, ebből a kettős játékosságból, a különbözőségből, a másság szépségének kiemeléséből született meg a három frizura. Középpontjában az egyéniség áll, mert a szépség akkor valódi, ha egyedi. A Turn Up kollekció frizurái is mind-mind egy külön személyiségre szabott fazont képviselnek, kiemelve ezzel a nő szépségét. A vágásokat a letisztult és határozott vonalak jellemzik, amelyek az erős és bátor nők sajátos eredetiségét tükrözik. A világos és élénk színek, a textúrákkal való játékosság vezetnek ahhoz a tökéletes kombinációhoz, mellyel a Turn Up kiemeli a nő egyediségét és szépségét.

 

Francesco Arancio hosszú utat járt be a fodrászat világában, tízéves korában került először közel a hairstyle világához. Eleinte a férfi-, majd a női fodrászat érdekelte, így különböző szalonokban kezdte a mesterség elsajátítását. Huszonhárom évesen már saját szalont nyithatott Palermoban, és egy neves londoni akadémián képezte magát, tovább tökéletesítve tudását, majd az Alfaparf Milano csapatához csatlakozva a hazai ismertség mellett nemzetközi területen is egyre sikeresebb lett. Európában, Ázsiában és Dél-Amerikában is tart fellépéseket, oktatásokat. 2015-ben a Riminiben rendezett versenyen elnyerte a TOP ITALIAN HAIRSTYLIST címet. 200 versenyző közül bizonyult a legjobbnak, és őt kiáltották ki Olaszország elsőszámú fodrászának. Ezzel egy időben a YOU HAIR BEAUTY SHOW ALFAPARF AWARDS díjat is ő vihette haza. Nem véletlen, hogy szülővárosának polgármestere „a palermói mozaik értékes eleme” díjjal tüntette ki. 2017-ben a híres divatházzal, a Dolce&Gabbanaval dolgozhatott együtt egy divatbemutató keretében. Graffiti kollekciója több nemzetközi szaklapba is bekerült, többek között az amerikai Estetica USA címlapjára is került. Francesco számára az a legfontosabb, hogy munkájával bizonyítsa professzionalitását és tehetségét.

Képgaléria:

Creative concept & hair stylist: Francesco Arancio
Cooperation: Salvatore Meli, Angelo Giordano
Photo: Izsó Tímea
Collection manager & stylist: Szabó Mona
Make-up: Dékány Mónika
Forrás: Ikon magazin / Hair-Line Kft.

 


Máskor is szívesen olvasnál ilyen témáról nálunk?
Nyomj egy like-ot és oszd meg a linket!
Köszönjük! :)

 

Olvasóink értékelése:  / 3
ElégtelenKitűnő 

Kiemelt hirdetések

Professzionális márkák

Legolvasottabb írások

Trend / ISHOKA: Complexity
A modern és a klasszikus ötvözésével érte el Philip Bell a névadó komplexitást. Úgy, hogy...
Trend / Androgün elegancia - Neil Barton hajtrendjei
Androgün elegancia - Neil Barton hajtrendjei     Ez a kollekció az androgün érzést...
Trend / Materialien frizurakollekció
A bársony és selyemtől egészen tweedig tart azon anyagok listája, amelyekből ez a kollekció...