Belépés

Körömdivat a hűvös napokra

 


Megnéztük az egyik közösségi felületünkön, melyik körmök tetszettek legjobban az őszi-téli díszítések közül. Megkérdeztük, így az alkotóik elmondták, hogyan készültek. Folyamatosan keressük, milyen körmök vannak divatban (ITT), és trendösszeállításainkban időszakonként bemutatjuk a legkedveltebbeket!

 

Matt-fényes játék

Kovács Zsuzsa Teodóra olimpiai bajnok, szakoktató, Pearl Nails nemzetközi tréner

A kedves vendég szabad kezet adott, így született meg ez az őszi kompozíció. Mivel szeretem a matt-fényes játékot a körmökön, így matt felülettel kezdtem, amit csillogó mintával díszítettem. Megépítettem az alap körmöt (Pearl Nails Aqua Technik) zselével, majd alapszínnek egy fényes barnát (PearLac one step 954) és egy finom nude színt (PearLac 396) választottam. Egy csillogó aranybarnával (Pearl Glamorous 803 színes zselé) egészítettem ki a színeket. Hogy jól kitűnjön a csillogó minta, alá matt fedőzselét használtam (Pearl Nails Matte Finish). Először a szirmokat festettem meg a csillámos zselével, majd barna festőzselével (Pearl Nails UV Painting gel 823) kontúroztam és árnyékoltam a virágomat. A végén még néhány strasszkő is felkerült ide-oda, mert az sosem árt.

 


 

Metál csillogás

Bakó Anikó kézápoló, műkörömépítő mester. Jewerlyen akkreditált oktató

Lassan tízéves szalonmunka után is egyfajta örömteli kihívás elégedetté tenni a vendéget. A hétköznapokban a női vendégeim a gyors, egyszerű, szép és tartós körmöket szeretik a leginkább, persze akad kivétel, aki preferálja a hosszabb-díszesebb körmöket, de ritkán. Igyekszem széleskörű díszítési lehetőségeket biztosítani a vendégek számára. Szeretem, ha szabadkezet kapok, és elengedhetem a fantáziám, így született ez a köröm is. Egy hosszabb hajlított kocka körmöt készítettem, kicsit sötétebb ősz/télhez igazodó árnyalatban. A Jewerlyen professzionális műkörömépítő anyagait használtam. Az alapot Jewerlyen Move Gel (hybrid gellel) Clearrel készítem el, a körömágyi részt Move Gel Coverrel és Pinkyvel. Mosolyvonal reszelést alkalmaztam a francia résznél a precízebb, élesebb mosolyvonal eléréséhez. A szabadszéli részt Jewerlyen Decor Art 03as fixálásmentes zselével készítettem, majd a 01es Beetle effectetel ami egy színjátszós nagyon különleges, csillogó hatást ad, és csak a szabadszéli részt Jewerlyen Ultra Clearrel borította. A köröm felületére Cream 20as színes paszta zselével készítettem inda mintát. Az őszi és téli trendek ilyenkor jellemzően a sötétebb árnyalatok, és újra divat a csillogás, de nem a sima csillámporos, inkább az erőteljesebb metál hatás. Ilyenkor a pezsgő, rose, az ünnepi arany és ezüst elengedhetetlen a szalonból, de akár egy csillámosabb bordó vagy piros is, illetve a piros minden árnyalata biztos, hogy „fogyóeszköz” lesz. Díszítésben jelenleg inkább a minimál dizájn az új őrület, de azért a klasszikus hópihe sem maradhat ki.


 

 

Ünnepi népi motívumok

Csomai Bernadett kézápoló és műkörömépítő mester

A műköröm elkészítésénél a magyaros motívumok inspiráltak. Perfect Nails porcelán porokat (pink masque, white por, speed pink por), Perfect Nails akrilfestékeket (barna, fehér, fekete) használtam. A színek a hideg évszakban meglehetősen változatosak. Az egyszerű, de mégis sokoldalú árnyalatú bézs, szürke ismét divatos. Pasztell színből kicsit kevesebbet kérnek, helyette jönnek a  gazdagabb színek. Például a csokoládé, marsala, bordó, piros, lila, kék, zöld. A matt és fényes körömfelület kombinálása is trendi.


 

Matt-fényes fantasztikus zöld

Szikszai Katalin Indigo Budapest vezető oktató, kézápoló-műkörömépítő mester, Év Trénere, oktatója

Az őszi-téli körmök mindig meghozzák a mélyebb, sötétebb árnyalatokat. Vendégeim leginkább a kék és zöld színeket keresik ősszel és télen a bordó, valamint piros árnyalatokat. A fotón szereplő munkámat matt és fényes hatással kombináltam egy fantasztikus zöld Gel Polish színen vendégem kérésére. Fontosnak tartom, hogy bármilyen színt is használunk, a teljes szett harmóniában legyen, és erre törekszem minden munkám során. Ezt a körmöt teljes mértékben Indigo Nails alapanyagokból készítettem. Egy rövid porcelán töltés, formareszelést követően fedtem az Indigo Gel Polish Million&Babe színével, és a csodálatos Glammer Silver effect port használtam hozzá. Ettől lett ezüstös fényű. Erre mondják hogy néha a kevesebb több.


 

Elegáns magenta indamotívummal

Zelenyák Marianna Mystic Nails junior tréner

Az idei őszi-téli trendek között ki tudom emelni a transzferfóliát, matt fedő zselét és a gyurmazselét. Nagyon látvanyos mintákat lehet készíteni velük, akár külön-külön használva, akár kombinálva ezeket az anyagokat. Ami a színeket illeti, nagy slágerek most a barna és a nude összes árnyalata, a szürke, arany, ezüst és a magenta. A díszítést általában rám bizzák a vendégeim. A képen látható munkámban meg is jelenik az egyik kedvenc szín. A vendégem kért valami elegáns, de mégis vagány körmöt, amit úgy oldottam meg, hogy összepárosítottam vagány magentát és elegáns feketét, és végül feldobtam a mindig menő indákkal. A köröm kizárólag Mystic Nails termékekkel készült. Felhasznált anyagok: Color me 13, 122 géllakkokkal és Nail art 1,2,3 festőzselékkel.


 

Mandulaköröm mély sötétkékben

Mihály Ildikó mesteroktató

Az idei őszi-téli trend a mély bordó és barna színek mellett teret kapott a zöld és a kék mélyebb árnyalataiis. Nem véletlenül ennél a körömnél, a feketében átmenő sötétkék porcelánra esett a választásom,  ami ünnepi hangulatot visz az összképbe. A prémium minőségű Nail Artists porcelán anyagával készült az orosz mandula köröm. A kézfertőtlenítés után a természetes körmöt rövidítem, börfeltolás után eltávolítom a letapadt bőrt a körömlemezről, és mattítom a felületet. Wipe off-ot használok fertőtlenítésre: víz- és zsírelvonónak, utána tapadás-elősegítőnek Natural Bondot használok. Felhelyezem a sablont a formának megfelelően, a körömágy meghosszabításához Obscure Toffee-t, körömágy magasításhoz Dark Pinket használok. A tökéletes mosolyvonalat megreszelem, figyelembe véve az építendő köröm formáját, és kiemelt figyelmet fordítok a körömágy-hosszabbítás és szabadszél arányára. A szabadszéli részt Black.blue fekete porcelán porral készítettem el, és Clear porcelan anyaggal borítottam. Formareszelés után Finish.Géllel varàzsoltam fényesre. A kevesebb néha több alapon, a két gyűrűs ujjra a szabad széllel rokonszínű Swarovskival koronáztam.


 

Legyen valami csillogó!

Holman Barbara kézápoló és műkörömépítő

Az őszi-téli körmöket mindig nagyon várom, csillogás, ragyogás és a minták lesznek a középpontban.  Nagyon szeretek a textúrákkal játszani, matt a fényessel, csillogó kövek életre keltése. Vendégeim kedvelik a sötétebb, mélyebb színeket, a kékes-zöldes árnyalatokat, de karácsonykor a piros és bordó árnyalatok lesznek hangsúlyosabbak díszítésekkel és csillogással. A köröm teljes mértékben Indigo Nails alapanyagokból készült. Előkészítő folyadékok (Wipe Off Cleaner, Acid Free Primer). Az alapköröm Removable Protein Base Gel, majd Electric Blue Iron Gel Polish -al borítva, majd Tip Top Top Coat fedtem. Köttetés után a szabadszél felől a Green Holo Effect-tel és az Indigo Holo Effect-tel bedörzsölős technikával ombre átmentett készítettem, és a végén Tip Top Top Coat fedtem.


 

Klasszikus fekete-fehér – ezüsttel és körömnyomdával feldobva

Molnár Ildi Napsugár szépségszalon

A vendégeim az egyszínű, egyszerűbb körmöket részesítik előnyben a mindennapokban, minimákis díszítéssel. Alkalmakra kérnek különlegesebb dolgokat, ez a köröm egy bálra készült. Sima átlátszó zselével csináltam az alapot, bereszeltem, majd a gyűrűs és középső ujjba fehér nyomdalakkal, körömnyomdaval nyomdaztam, Moyra nyomdalemezzel. Utána tettem az összes körömre fenyzselet. Majd Crystal Nails Royal fehér zselével, szintén Crystal Nails 0 long ecsettel mintáztam a szabadszelt. Illetve fekete Royallal a gyűrűs és középső ujjat. A gyűrűs és középső ujjba ezüst csillogó részt készítettem: egy kevés fényzselébe kevertem egy kevés Crome ezüstport, és meghúztam vele az ezüstcsíkokat.


 

Téli hangulat körömbe építve

Nagy-Imre Szilvia NABA Zselérendszer-oktató

Megihletett a téli hangulat. Szeretem a rusztikus stílus melegségét mintha a kandalló mellől néznéd a hóesést és a vintage stílus avatag, kopottas hatását, amely a karácsonyi vásárok forgatagára emlékeztet. Az alap körmöm a NABA STRONG builder Clear-fel és Q-GEL Clear-rel építettem, majd a NABA fixmentes colour gel-ekkle mintáztam. Megfestettem a fedezetet a következő színekkel: 1, 2. 38, 29, 46. Azért használtam ennyi színt, hogy minél színesebb és élethűbb legyen. Következő lépésben a NABA Matt Top-jával befedtem... Az 1-es fehér fixmentes színes zselével és a Top Liner ecsetem segítségével megrajzoltam a szív formák körvonalait. A körülötte lévő részt óvatosan bekentem fehérrel a NABA SHADOW ecsettel köttettem majd bufferrel picit kopottas hatásra törekedtem. Befejezésképpen újra NABA Matt Top-ot használtam.


 

Ünnep akvarelltechnikával

Kubinyi Emese műkörömépítő mester

A vendégeim nagy része rövid körmöket kér, mostanában az a legfontosabb szempont, hogy kényelmes, hordható és természetes hatású legyen. A színek ősszel szinte mindig a bordó, a piros mélyebb árnyalatai, a barnák, aztán természetesen a bevállalósabb vendégeknek a lilák, a padlizsán, a zöld különböző árnyalatai. Idén ősszel megint előkerült a mustársárga is, de összességében azt mondhatom, hogy azok a színek amik a természetben is visszaköszönnek. Ha csak az őszi falevelek csodás színeire gondolsz, az már bőven elég! A francia örök divat, itt esetleg a díszítéssel lehet játszani. Ezen a körmön egy kék és zöld árnyalatokból festett fantázia virág van. Nem akartam túldíszíteni, az akvarell technika finomsága pont illett a klasszikus franciához. A köröm a Nail Artists porcelán rendszerével készült. Az akvarell technikát Tóth Kata képzésén tanultam nemrég.

Összeállította: remeka.hu

 


Máskor is szívesen olvasnál ilyen témáról nálunk?

Nyomj egy like-ot és oszd meg a linket!
Köszönjük! :)

 

Olvasóink értékelése:  / 3
ElégtelenKitűnő 

Kiemelt hirdetések

Professzionális márkák

Legolvasottabb írások

Trend / A nyár hajszínei
... a fagyis pultnál, csupa fantáziadús színek voltak előttem, és hopp jött az ihlet: Matrix...
Trend / KIDHOOD by Sassoon Academy SS16 (2)
A kamasz- és felnőttkor határsávjának érzelmeit eleveníti meg radikális elemeivel a Sassoon...
Trend / Új kollekció az Ishoka Hair and Beauty-tól
      Tavaszi érintés az Ishoka-tól