Belépés

Nyári körmök 2018.: inspirációk a körömdivat világából

 

Színesebb, csillogóbb és szabadabb! Nyáron nem csak az öltözetek merészebbek, hanem a körömtrendek is! Körömépítő szakértőink segítségével megmutatjuk, milyen színeket és formákat kérnek a trendi vonalat követő vendégek a körömszalonokban.

 


Bognár Anita kézápoló-műkörömépítő mester

A vendégeim életkora, stílusa is igen széles skálán mozog, így elmondhatom magamról, hogy igazán változatos munkát végezhetek nap mint nap a szalonban.  Mivel a francia körmök szerelmese vagyok, törekszem a hajlított, szép ívű, pontosan épített ilyen szettek elkészítésére, zselé, porcelán, acrylgel anyagokból. Vendégeim igy szeretik a szines francia körmöket a visszafogottól a neon színű változatokig. Emellett sok teljes felületen géllakkozott és baby boomer munkát is készítek nyári hangulatú díszítésekkel.

2018 év nyári körömtrendje egyszerre a látványos, harsány, szivárványos, színátmenetes ombre-k, a visszafogottabb baby boomerek és az örök divat francia körmök mandula, balerina, kocka formákkal. A divatszinek többek között a fagyi színek, melyek hűsítőek és elegánsak, nagyszerűen kombinálhatóak egymással, vagy élénkebb, vibrálóbb társaikkal, ezért választottam ezeket a színeket. A szettet Perfect Nails  Elastic géllel alapoztam, majd a függőleges ombre géllakkozást készítettem: Perfect Nails R7, +2, +74 és +72 szineket használtam.


 


Csomai Bernadett Perfect Nails szakoktató

A vendégek többsége szereti a nyárias színeket, az élénkebb, neon árnyalatokat is szívesen választják. Nyaraláshoz a fürdőruhához, nyári ruháikhoz harmonizáló színeket kérik leginkább. A képen látható műköröm porcelából készült, citromsárga gel lakkal borítva, akrilfestékekkel, fehér felületi díszítő zselével díszítve.

 


Harman Erika szakoktató, Naba Alveola porcelán oktató

Vendégeim a nyári hónapokban kicsit vidámabb bevállalósabb színeket kedvelik, akár virágminták, akár a tengeri mintákról legyen szó. Mivel nagyon szeretem a tulipánokat, és a tavasz első virága, ami megidézi a nyár közeledését, ezért választottam. A nyár színei a pasztell árnyalatoktól a harsányig, jól összeillenek a lila rózsaszín színekkel. A köröm porcelán anyagból készült, a kedvenc anyagom, kiegészítve az egymozdulat festésével.

 


Molnár Rita műkörömépítő

Vendégeim nyáron színesebb körmöket kérnek, főleg nyaralás előtt: gyakoriak a neon színek, a türkiz, a korall és a fagyi árnyalatok. A latte körmöket sokan kedvelik, mert ahogyan a franciánál, itt sem látszik a lenövés, viszont sokkal lágyabb, kifinomultabb az összhatás. A Glamorous színes zselék szikráznak a napsütésben, gyönyörűen csillognak. Nyáron trendik a rozé arany kiegészítők,  amikhez kitűnően passzol ez a 803-as szín. A körmök Pearl Nails termékekkel készültek: előkészítő folyadékok (Nail Prep, Primer, Ultra Bond), Fiber Clear, Builder White, OP2, Builder Pink, Builder 2.0, Glamorous 803 színes zselé, Chrome 2 Top.


 


Szikszai Katalin Indigo Budapest vezető oktató és Mester

A nyári körmöket mindig várom, hiszen sokkal több intenzívebb színű és sokoldalúbb lehetőségekből választhatunk.  Bár szabad megjegyeznem, a francia mindig francia marad lehet bármilyen évszak, de mégis nyáron felszabadultabban használhatjuk a színeket. A körömhosszt illetően mindig a vendég szava dönt, akik alapvetően nyáron a fagyi színeket kedvelik leginkább és a nude árnyalatokat. A díszítést pedig mindig rám bízzák. A képen látható köröm elkészítésénél vendégem kérésére a francia fehér vég volt az elsődleges, de nagyon tetszett nekem a finoman csillogó pulcsija, és kedvet kaptam hozzá. Próbáltam visszaadni azt, amit látok, ezért lett a körömágy hosszabbítás kicsit más, mint a megszokott, mert matt, de ugyanakkor csillog. Igen különleges hatás. A köröm teljes mértékben Indigo Nails alapanyagokból készült. Az alap köröm Cover 06-os körömágy hosszabbítóból és Competition White ragyogó hófehér építő porcelán porból. A körömágyon lévő matt, de csillogó hatást pedig Snow White effectporral értem el, amit a Chic Nude Gel Polish-ba szórtam bele és köttettem.

 


Vargáné Nagy Szilvia műkörömépítő

A nyári körmök számomra minden esetben színes, neonos rikító, feltűnő színeket jelentik, persze vannak alkalmak, amikor például egy ruhához egy szolidabb, pasztellesebb szín illik. A képen látható munkám géllakkal készült, a középső és gyűrűs ujjon egy kis Auróra porral, a többi ujjon a színt pedig egy kis green-purple Chrome porral bolondítottam meg, és ugyanazzal a géllakkal készítettem a kagyló minta díszítést.

 


Zelenyák Mariann kéz- és lábápoló, műkörömépítő

A nyári körmöknél szinte mindent megengedett, csak fantáziád szabhat határt. Lehet benne a fekete és a barna is, de akkor mindenféleképpen fel kell dobni valami vaditó színnel! De persze inkább dominálnak a vidám, neon színek. Általában minden vendégnek van valami elképzelése/kívánsága, de azért sokszor tudok javasolni valami érdekes megoldást, és a végeredményben mindenki boldogan és elégedetten távozik.

A vadító színek is tudnak elegánsan kinézni, ezért is párositottam fehérrel, illetve indákkal. Az alaphoz Crystal Nails Royal 20 és 6 gélt használtam, átmenetet ombre szivaccsal készítettem, amihez Crystal Nails fehér art gélt használtam. Az indákat EMi fekete pasztával festettem, és utána átlátszó porcelán porral szórtam. Végül Swarovski kristályokkal és gyöngyökkel egészítettem ki.

 


Máskor is szívesen olvasnál ilyen témáról nálunk?
Nyomj egy like-ot és oszd meg a linket!
Köszönjük! :)

Olvasóink értékelése:  / 3
ElégtelenKitűnő 

Kiemelt hirdetések

Professzionális márkák

Legolvasottabb írások

Trend / Ombrés Nature
 ... Egy percre ereszd szabadjára fantáziád, és lépj be Alíz csodaországába, a...
Trend / MOME végzősei – Első lépések
MOME végzősei – Első lépések       Az idén 130 éve működő Moholy-Nagy Művészeti...
Trend / Sassoon Academy: "Nu-Pop" Collection
  Nu-Pop - ahol a rock-isten Kurt Cobain széteső grunge-a találkozik a '60-és évek...