Belépés

2018 – A ragyogó arcbőr és csillogás éve 

 

 

 

Galgóczy Vanda, a Trendteremtő versenyekről is ismert sminkes-stylist, sminkoktató a 2018-as trendekről.

 

Draping, ultraviola, kristályok,  glitterek, highlighterek minden mennyiségben – nagyjából ezek a fogalmak jellemzik a 2018-as smink trendeket. De nézzük őket szépen sorban!


A divat állandóan változik, igaz ez a sminkre és a sminkelési technikákra, anyagokra is. Néhány éve, még a maszkszerű alapozás és kontúrozás volt a legelterjedtebb szerte a világon. Szerencsére, ez már 2017-ben kiszorulni látszott a „strobing” technikának köszönhetően, ami a fény-árnyékkal való arckontúrozást jelenti. Ennek a továbbgondolt változata a draping, az új arckontúrozási technika, ami egy kifinomultan lágy, kontrasztoktól mentes, ragyogóan természetes arcbőrt eredményez. Ennek lényege, hogy az arccsontra felvitt krémes állagú pirosítót finoman összemasszírozzuk a felette lévő highlighterrel, a minél természetesebb összhatásért. Ettől nagyon szép ragyogást kap az arccsont, és ha az egész arcot szeretnénk ebben a fényben látni, akkor keverhetünk pár csepp folyékony highlihtert az alapozóba is. A hatás nem marad el: üde, fiatalos, egészéges és egységes bőrtónus.

Amire érdemes figyelni a highlighterek kiválasztásában az a bőr tónusa. Míg a hideg bőrszínhez a jeges árnyalatok passzolnak, addig meleg bőrszínhez az arany tónus ideális. Merészebbek kipróbálhatják a színes highlightereket is, gyönyörű pasztell színekben.

Az év színe az ultraviola, ami a vele harmonizáló halvány mályvával, mély csokibarnával vagy a vibráló lime punccsal válik teljessé. A szemek sminkelésénél is bátran használhatjuk ezeket a színeket, külön-külön vagy izgalmasan kombinálva őket. A gélek, krémek és tinták széles színskálája kitűnő alapul szolgálnak a színek éltre keltésében. Ezek az anyagok egyre jobban kiszorítják a pár éve még olyan trendinek számító aqua technikát. Míg az aqua technika inkább matt színeket igényelt, addig a gél és krém anyagokra jobban felhordhatóak a fényesebb, metálosabb textúrák, amik manapság sokkal elterjedtebbek. A tapasztalat azt mutatja, hogy az Aqua technikát ma már inkább csak a versenysminkek világában, azon belül is a stage kategóriákban alkalmazzák, szalonmunkáknál már egyre kevésbé. A gél és krém alapok ráadásul páratlan tartósságot adnak a sminknek - gyakorlatilag meg sem mozdul, míg le nem mossák.

 

A tusvonal egyeduralma az 50-es évektől szinte változatlan, csak a formája módosult, ahogy a trendek változtak. Idén búcsút kell inteni egy időre a „cicás” ívnek, ugyanis a lekerekített, vagy kockásan lecsapott vég lesz a divat. Igazán izgalmas megoldás, ami nagyon egyedivé varázsolja a sminket.

 

A smink díszei, idén a különböző méretű és színű kristályok és kövek lesznek, noha ehhez kellőképp bevállalósnak kell lenni. A nyári fesztiválok ideje alatt biztos sok bátor hölgy akad majd nálunk is, aki szívesen kipróbálja ezt a nem mindennapi trendet.

 

A glitterek, mikrocsillámok és a színeket még jobban kiemelő pigmentek már a tavalyi évben is nagy népszerűségnek örvendtek, de idén szinte elengedhetetlen kelléke lesz a sminknek! Ragyogás, csillogás minden mennyiségben. Izgalmas smink évnek nézünk elébe.


Smink: Galgóczy Vanda
Modell: Vincze Lili, Tóth Panni
Fotó: Galgóczy Zoltán
Haj: Dan Réka
Portrékép: László Zoltán
Olvasóink értékelése:  / 8
ElégtelenKitűnő 

Kiemelt hirdetések

Professzionális márkák

Legolvasottabb írások

Trend / Hódító frizurák
Femme Fatales - Az Anthony John Salon művészeti csapatától A 40-es évek glamourja a mai napig...
Trend / Matthew Roskel "REGAL" kollekciója
    Az akarat és a hit kinyilvánítása.Divatelőzetes a modern férfinak, aki...
Trend / UNDERPRESS by Sassoon Academy
A Sassoon Academy legújabb kollekciójában a 70-es évek brutális kompromisszummentessége...