Belépés

Salon International 2012.

Idén 40. születésnapját ünnepelte a Salon International, ihletet, képzést, újítást, nyereményt és show-t adva a világ minden tájáról érkezett tizenezer fodrásznak.

 

 

 

 

Salon International 2012.

 


Idén 40. születésnapját ünnepelte a Salon International, ihletet, képzést, újítást, nyereményt és show-t adva a világ minden tájáról érkezett tizenezer fodrásznak.

 

 

 

Az élő show-k hatalmas érdeklődést váltottak ki idén is. Elsők között a HJ Stage vonultatta fel a legnagyobb fodrászsztárokat, mint például Errol Douglas és Patrick Cameron. De szerepelt még a BaByliss, a Goldwell, a Toni&Guy és a HABIA csapata is.

 

 

 

 

 

 

 

A Salon Live bemutatóit a Sassoon Akadémia kreatív igazgatója, Mark Hayes nyitotta meg, és ajánlotta az akadémia műsorát Vidal Sassoon emlékének, folytatva hőn szeretett munkáját. A show óriási tisztelgés volt Sassoon ikonikus 5 pontos vágása előtt.

 

 

A TIGI nemzetközi kreatív csapata ismét a Salon rendezvények fénypontját jelentették. Anthony Mascolo nemzetközi kreatív igazgató megnyitó beszédében kiemelte elsődleges tevékenységüket, az oktatást - a frizurakészítés minden aspektusában. Christel Lundqvist, TIGI colourist a következő szezon trendszíneinek a feminim és áttetsző árnyalatokat tartja. A nemzetközi divatvilág és a Fashion Week-ek tapasztalatai alapján összeállított trendben a fonatok, a textúra, a lágyság, a nőiesség és androgün hangulat és az erőteljes glamour elemei is megtalálhatók.

 

 

 

Patrick Cameron szerint nincs elég glamour az életünkben, ezért ő elhozza a 30-as, 40-es, 50-es és 60-as évek legszebb hajstílusait a Spellbound: A Vintage frizurák elveszett művészete elnevezésű kollekciójában - a klasszikus technikák megtartásával együtt.

 

A TIGI Inpirational Youth csapat Nick Irwin, Bódi Ákos, Kovács Mária és Linda Evans segítségével mutatta be kreálmányait.

 

A Toni&Guy új kollekciója, az Artelier a divathetek inspirációit ötvözi a kereskedelmi vágásokkal és színekkel.

 

A GHD által támogatott Salon Business Extra előadásain üzleti információk és tanácsok segítették a szalonok minél sikeresebb működését. A témák nagyon változatosak voltak: az ügyfelekkel való bánásmód, a komplex ügyfélfilozófia, a közösségi fórumok használata az üzletmenedzselésben, a pozitív ösztönzés hatékonysága.

 

A Salon Szemináriumokon a Mahogany, a Saco Akadémia és az É Salon képzéseit lehetett közelebbről megismerni.

A Mahogany szemináriumán a Debbie Harry és Patti Smith ihlette Rock Sensuals kollekció vágásait és festéseit ismertették.

A Saco Akadémia kollekciójában, a Control színeiben a szőke tónusok a rózsás pinkkel és a bézzsel keveredtek, a széles szekciókat erős színek határolták, merészen használva a neonzöldet és a savsárgát is. A vágásokban az aszimmetria dominált.

Az É Salon csapata és Emiliano Vitale több mint 10 000 mérföldnyire otthonuktól, az ausztrál Sydney-től mutatták be Cinematique, Neo Linear, Force és Fifty50 elnevezésű kollekcióikat, melyben megmutatták "mit szeretünk a férfi és női frizurakészítésben".

 

 

A HJ British Hairdresser Awards-t a Schwarzkopf Professional szponzorálta.

A workshopokon és a standokon hajhosszabbítási eszközök, újdonságok, ollók, fésűk, szaloneszközök innovációit mutatták be, miközben a körmös és sminkes szekciók is helyet kaptak a kiállításon.

 

 

Képgaléria:

 

Szöveg és fotó: AJC

 

 


Egy fodrász szemével - Szikriszt József beszámolója

 

"Az idén 40. évfordulóját ünneplő Salon International az európai fodrászok legkedveltebb rendezvénye volt az októberi hétvégén. Izgalmas látvány, ahogy a sok nemzet legkiválóbb vagy legelhivatottabb szakemberei a hétvégéjüket is a szakmával töltik. A Salon idén picit más kicsit meghatóbb és kicsit emlékezősebb volt!

 

Vidal Sassoonnak, a világ leghíresebb fodrászának állítottak emléket a rendezvényen, ezért nem volt meglepő, hogy idén a legnagyobb standja a Sassoon Akadémiának volt. Ez a stand két részből állt: az első a szokásos DVD-ket oktatókönyveket és eszközöket árulta, a másik rész vele szemben volt felállítva egy hatalmas könyv, amibe bárki beleírhatta emlékét Vidal-ról. A könyv
mögött pedig egy óriási fal, ahová fel tudtad tűzdelni kis cetliken üzenetedet, vagy tiszteleted lerovására is alkalmas volt. A hatalmas fal másik oldalán pedig ott voltak kirakva Vidal Sassoon leghíresebb munkáinak a képei, melyek igazán nagy sikert arattak! A kiállítás több standján is lehetett kapni még Vidal Sassoonról megemlékező dolgokat, például a róla szóló filmet.


A Sassoon stand mellett közvetlenül a British Hairdresser Award pályamunkái voltak kiállítva, melyek olyan minőségűek voltak, hogy azon gondolkodtam, hogy ha csak ezeket a képeket láthattam volna már megérte volna kijönni Londonba!!! (De persze a túrám még csak ez után indult...)

 

 

A kiállítás újdonsága, hogy szinte minden nagy cég saját színpaddal rendelkezett, amin egész nap mentek a bemutatók, hajshow-k. A BaByliss standján Patrick Cameron kontykirály fésülte sorra a modelleket, és bemutatott egy új hullámosító készüléket, mely felszívja a tincseket, majd mikor kihúzod a gépből azok laza loknikba rendeződnek.

Azok a cégek tudták a legjobban kihasználni standjaikat, akiknek a portfóliójába több márka is bele tartozott, mert akár egy hatalmas standon 4 külön profilt mutattak az érdeklődőknek. Egy színpad, egy eladótér a termékeknek, egy az eszközöknek, és egy tanácsadó tér is be volt rendezve.

 

 

A hajápoló cégeken túl az fodrász eszközöket gyártó standok is hemzsegtek, ezek közül is kiemelném a legizgalmasabbat, a KENT márkát, mely egy idén debütáló kefesorozattal lepte meg a fodrászokat. Az elképesztő akciókon túl szakemberek segítségével tudtad kiválasztani a neked legjobban kézre eső eszközt.

 

Mindezeken felül, ami még izgalmas volt, hogy két ingyenes nagyszínpad is volt, ahol szintén váltakoztak a fellépők. Olyan nagy nevek mutatták be legújabb kollekciójukat, mint a HOB, a RUSH , a Sassoon Academy, a STRUCTURE vagy maga Patrick Cameron. Összességében azt kell mondjam, hogy nagyon izgalmas és értékes időtöltés ez egy fodrász számára, teli inspirációval és fantasztikus ötletekkel."


 

A következő Salon International London időpontja: 2013. október 12-14.

 

 

 

A tavalyi tudósítás ITT olvasható.

 

 

You have no rights to post comments

Kiemelt hirdetések

Professzionális márkák

Legolvasottabb írások

Szépipari Hírek: Rendezvény / Salon International 2013.
Idén is megrendezésre került a Salon International, sok-sok régi és egy-két új...
Szépipari Hírek: Rendezvény / Salon International 2014.
A Salon International 2014 szervezői ismét egy hihetetlen évet tudhatnak maguk mögött. A...
Szépipari Hírek: Rendezvény / Szakma Sztár Fesztivál 2013
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2013-ban hatodik alkalommal rendezte meg a Szakma Kiváló...