Belépés

Profizmus a tengerentúlon

 

 

Harmadik alkalommal került megrendezésre a „Power in Permanent Beauty 2019” Sminktetováló konferencia az Amerikai Egyesült Államokbeli Orlando városában. Idén az a különleges helyzet állt elő, hogy egy magyar szakember is meghívást kapott, mint vendég tetováló művész, nem más, mint az itthon és nemzetközi szinten is egyre elismertebb és egyre keresettebb oktató Chris Nay. Ő osztja most meg a tapasztalatait.

 

 

"A sminktetoválás világában, általánosságban az USA, az elmúlt 30 évben technikai fejlettségéhez és fizetőképes keresletéhez képest aggasztóan le volt maradva az elkészült munkák minőségében Európához viszonyítva. Magát a sminktetoválást is ott találták fel kb. 70 évvel ezelőtt, és onnan indult, azonban mégsem lett akkora kultúrája, mint Európában. Ennek okai a mai napig vitathatóak és egyértelmű magyarázat nincs is rá, azonban egy valami biztos: Eljött a változás ideje!

Mióta elterjedtek a mindenki zsebében ott lapuló okos telefonok, amin két kattintással a világ bármelyik pontjára betekinthetnek bárkinek a szociális média felületére, bizony rájöttek, hogy a sminktetoválás egy nagyon intenzív és dinamikusan fejlődő iparág. Olyan, ahol már rég nem a fekete «csíkszemöldök» vagy éppen a barna szájkontúr a divat. 2019-ben kijelenthetjük, hogy nagyon éheznek a naprakész tudásra, és ezért mindent meg is tesznek. Az nem túlzottan jellemző rájuk, hogy mobilisak lennének, ellenben előszeretettel importálják a külföldi tudást és eszközöket, amit átvesznek, hasznosítanak, és maguk építik tovább. Ebben a hangulatban telt a konferencia végig. Eddigi karrierem során bármerre is jártam a világban, egyetlen konferencián sem kaptam annyi szakmai kérdést, mint ez alatt a 3 nap alatt. Mint nemzetközi oktató és előadó, személy szerint engem kimondottan lelkesít, amikor interaktív egy közönség, mert ezáltal tudom felmérni, hogy mennyire figyelnek arra, amit mondok és csinálok a prezentáció és az elő modelles bemutató alatt. Mivel a konferencián résztvevők néha félnek mikrofonba, 80-100 másik sminktetováló előtt élőben kérdezni, ezért ott bevezették az úgy nevezett kérdés forródrótot. Ennek köszönhetően egy SIM kártyával ellátott tabletre lehetett küldeni kérdéseket, akár applikáción, akár sms-ben az adott demonstráció alatt, amelyet a rendezvény házigazdája olvasott fel az előadónak miközben dolgozott a színpadon, így oldva a kérdezők esetleges lámpalázát vagy gátlásait.

Összegezve ezt a háromnapos konferenciát az a véleményem, hogy az USA elkezdett fejlődni sminktetoválás terén, nem is akármilyen tempóban. Meggyőződésem, hogy egyre több és több kiugró sminktetováló tehetség fog feltűnni hamarosan a szakmában, akikre mindenképpen érdemes lesz odafigyelni!"

 

Szöveg: Chris Nay
Fotó: Nouveau Contour Hungary

Máskor is szívesen olvasnál ilyen témáról nálunk?
Nyomj egy like-ot és oszd meg a linket!
Köszönjük! :)

 
Olvasóink értékelése:  / 6
ElégtelenKitűnő 

Kiemelt hirdetések

Professzionális márkák