Belépés

Szálas kontra Soft púder szemöldöktetoválás

 


Az már nem kérdés, hogy a vendégeknek a természetes hatású sminktetoválások tetszenek jobban, sőt egyre tájékozottabbak, mielőtt elmennének valahova megcsináltatni a szemöldöküket, komoly kutatást végeznek a lehetőségek között. Tisztában vannak a szálazott szemöldök fogalmával, a púderes hatású szemöldöktetoválás is egyre ismertebb, sőt még a hibrid tetoválásról is hallottak egyesek. A kérdés csak az, hogy melyik technikát válasszuk?

 

Szálas szemöldöktetoválás

Manapság ezt keresik a legtöbben! Szinte minden tetoválós weboldalon rajta van, minden web fórumon beszélnek róla, adják a tanácsot egymásnak a vendégek. De vajon mindenkinek ez a legmegfelelőbb választás? Először is tisztáznunk kell, mi a célja a tetoválásnak. Ha a vendégnek van szemöldök szőre, csak ritka vagy a színe nagyon világos és szeretne kicsit hangsúlyosabbat akkor ez a technika jó választás. A formán is lehet javítani ezzel, vastagíthatjuk, emelhetjük, kicsit hosszabbíthatjuk is a szemöldököt „szőrszálak hozzáadásával”.

Nem ideális a szemöldök szálazás, ha már van a vendégnek szemöldök tetoválása (kivéve, ha nagyon világos). A barna színű tetoválásra hiába húzunk barna színű szálakat, nem fog látszódni, legalábbis nem úgy, ahogy a vendég elképzelte. Ha sokkal sötétebb barna színű pigmentet használunk, akkor látszódik ugyan a szál, de pont azt a természetességet veszíti el, amiért ezt a technikát választottuk. Akkor sem jó megoldás a szálazás, ha a korábbi tetoválás elszíneződött. A kékes tónusú vagy nagyon vörös szemöldököt sem fogja korrigálni, ha csak szálakat tetoválunk bele, nem elegendő komplementer szín kerül a felületbe.

Vegyük azt is figyelembe, hogy a szálas szemöldök sokkal kevésbé tartós, mint a satírozott, ezért ha vendég nem tud, vagy nem akar évenként tetoválás frissítésre jönni, akkor válasszunk más technikát!

 

Soft púder szemöldöktetoválás

Ezt a technikát azért szeretem különösen, mert szinte minden esetben, bárkinek alkalmazható ez a szemöldöktetoválás. Akkor is természetes hatást nyújt, ha nincs, vagy nagyon kevés természetes szőre van a vendégnek. A formán is lehet vele javítani, vastagítani, íveltebbé tenni, hosszabbítani akár belül vagy kifelé. A szín(ek) választásánál is nagyobb lehetőség van. Ha a vendégnek korábbi tetoválása van, akkor is alkalmazható a soft púder technika, sőt, mivel satírozással juttatjuk be a pigmentet, nagyobb fedést biztosít, így elszíneződött szemöldököt is tudunk vele javítani. Tény viszont, hogy a világosabb, halványabb résznél nem kapjuk azt a klasszikus púderes hatást, mert átüt a korábbi tetoválás színe. Mivel azonban a legtöbb szemöldök tetoválást úgyis vastagítjuk, mert kikopott, vagy, mert manapság már nem a vékony szemöldök a divat, ezért ez a módszer szinte minden esetben remek választás.

Ha bármelyik szemöldök tetoválási technikáról többet szeretnél megtudni, vagy gyakorlatban is szeretnél fejlődni, újat tanulni, akkor keress a Nouveau Contour Akadémián, ahol rendszeresen tartunk  akár egyéni tanfolyamokat is!

 

 


Császár Zsuzsanna

kozmetikusmester, szakoktató

 

 


Máskor is szívesen olvasnál ilyen témáról nálunk?

Nyomj egy like-ot és oszd meg a linket!
Köszönjük! :)

 

Olvasóink értékelése:  / 11
ElégtelenKitűnő 

Kiemelt hirdetések

Professzionális márkák