Belépés

Szalonhűség

Avagy mivel lepjük meg hűséges vendégeinket?

 

 

 

Aki stabil vendégkört szeretne, nem elég, ha az új vendégek bevonzására fókuszál, hanem a meglévő vendégeire is oda kell figyelnie.

Ennek egyik kedves, és sikerrel működő lehetőségéről Juhász Szilvia kézápoló-műkörömépítő ad ötleteket, melyek nem csak a körmös szalonokban használhatók!

 

Ismét eljött egy újabb hónap, újabb születés-és névnapokkal, ünnepekkel, vagy csak pár új vendéggel, akiknek hűséges vendégeink ajánlottak.
Gondolom mindenkinek ismerősek a fentiek. Ilyenkor elkezdünk gondolkodni, agyalni, töprengeni egy újabb akción, kedvezményen, ajándékon, amivel meglephetjük a mi szeretett vendégeinket.
Megannyi hónapon, akción, és fórumon túl jött számomra egy ötlet, amivel mindent egybe vonhatok, még is a vendégeimnek ugyan úgy kedveskedek. Elkezdtem bevezetni a hűségpontokat. Még számomra is ismeretlen a terület, és még van benne kivetni való. Hónapról hónapra újul a lista, de mégis a vendégeimé, és az enyém.


A hűségpontokat úgy kezdtem el vezetni, hogy kerestem az árlistámban egy olyan összeget, amit nagyjából minden szolgáltatásnál elérnek a vendégeim. Ha elérik ezt, kapnak egy hűségpontot az akkori alkalommal. Ez elég kevésnek bizonyult számomra, így írtam egy teljes listát, amiben ha teljesítenek dolgokat, szintén pontokat kapnak, így akár egy alkalommal többet is összegyűjthetnek.

A lista számomra például ilyeneket tartalmaz:


- Ha új körmöt építünk, vagy újra építtetik a körmöket (töltés helyett) +1 pont
- Ha különleges formájú körmöt építünk +1 pont
- Ha legalább 50 db swarovski kővel díszítünk +1 pont
- Születésnapkor, névnapkor +1 pont
- Ha új vendéget hoz valaki +1 pont
- Ha több szolgáltatást vesznek igénybe +1 pont…

 

A köröm anyaga Ice gél.

 

Persze, semmi és senki sem tökéletes, így veszíteni is tudnak pontokat késői időpont kéréskor, vagy lemondásakor, és bizonyos késések után.
Természetesen ezeket a pontokat nem csak azért gyűjtjük, hogy legyenek, hanem hogy kedvezményekre váltsuk őket, így ha már párat sikerül összeszedni, be is tudják váltani. Beváltáskor swarovski köveket, 20-30-40% kedvezményeket, vagy akár egy francia köröm töltésére szolgáló ajándékutalványt is kaphatnak. Ez csak attól függ ki mennyire kitartó, és mikor váltja be a pontjait!
A hűségpontokat én vezetem, a vendégek kartonján, amint fel van tüntetve természetesen a születésnapjuk is, így véletlen sem maradhat el az a pont sem. Ha valaki kéri, az időpont kártyájára is rá lehet írni, így tudják maguknak számolni.
Kicsit hosszadalmas „játék”, de megéri időzni vele, hisz hónapról hónapra egy-egy apró ajándék szép gesztus, de mindenkit csalogat egy nagyobb kedvezmény, vagy egy ajándékutalvány.

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

Kiemelt hirdetések

Professzionális márkák

Legolvasottabb írások

Sikerkulcs / Közelebb Kanadához - speciális találkozó a BKIK-ban
2014. június 18-án Közelebb a kanadai magyarokhoz - Esélyek és lehetőségek címmel...
Sikerkulcs / 10 időálló tipp műkörmösöknek
  Minden szakma alapját az iskola/oktatási intézmény valamely formáján belül tudja az ember...
Sikerkulcs / Reklamáció a szépségszalonban
Előfordulhat, hogy egy szépségipari szolgáltatás igénybevétele során nem az a végeredmény...