Belépés

Kozmetikus szemmel

Tévhitek a kozmetikusképzésről

„A kozmetikus elegáns, kifinomult, jól keres, és a közösség megbecsült tagja” – 60-as évek óta tartják ezt a szépészeti szakmák egyik oszlopos tagjáról, és bár szakképesítést szerezni a szakma végzéséhez ma már sokkal egyszerűbb, mint régen, sokan nem tudják, mire vállalkoznak, amikor belevágnak egy kozmetikus tanfolyam elvégzésébe. A jelenlegi magyar szabályozás (21/2010 NFGM rendelet) szerint „Az egészséges test és bőr kozmetikai célú kezelése, ápolása, masszírozása, szépséghibáinak megszüntetése. Elektromos kezelések, szőrtelenítés, tartós make-up (tetoválás)” tevékenységek kozmetikus végzettség megszerzése után végezhetők, ezért is népszerű még mindig ez a szakma. Tóthné Hajdu Gabriella kozmetikusmester, vegyészmérnök, tanár, a Janssen Kozmetikusakadémia igazgatójának segítségével összeszedtük, melyek a leggyakoribb tévhitek, melyek megkeseríthetik a meggondolatlan kozmetikus tanfolyamra jelentkező életét.

 

Olvasóink értékelése:  / 18

A sminktetoválás új világa

 

A sminktetováló festékek piacán évek óta érzékelhető változás zajlik. Az Európai Unió elmúlt években hozott szabályozásai egyre szigorítják a festékekben felhasználható összetevők körét. Különösképpen a vas-oxid összetevők körét és a nikkelkoncentrációt érinti a változás.

A Kalcsu Cosmetics által forgalmazott Color-in-Derm termékcsalád válaszképpen újraértelmezte a sminktetováló festékeket és forradalmian új formulát fejlesztett ki. Az új vas-oxidmentes festékek 100%-ban megfelelnek az Európai Unió szabályozásának, de ennél jóval többet is elért a vállalat.

Az Uniós szabályozásról, illetve a Color-in-Derm festékek előnyeiről beszélgettünk Kalcsu Hajnival.

 

Olvasóink értékelése:  / 1

Soft Powder: púderes hatású szemöldök tetoválás

 

 

 

A sminktetováló technikák rohamtempóban fejlődnek. Korábban több év is eltelt, míg újításokkal találkoztunk, napjainkban azonban egyre-másra jönnek elő az új megoldások. Fontos kiemelni, hogy ezek valódi értéket hordoznak a vendég számára, hiszen szebb munkákat készíthetünk, és jobban személyre szabhatjuk a megjelenést.

Korábban már több fórumon is említettem, most ismét felhívom rá a figyelmet: átlagosan a sminktetoválások 70%-a szemöldöktetoválás! Ez azt jelenti, hogy ezen a területen érdemes igazán profivá válni, hiszen a legtöbb munkát itt találhatjuk. Nézzük meg a realisztikus, szálazott technikákat követő újdonságot, a Soft Powder, azaz púderes hatású szemöldöktetoválást.

Olvasóink értékelése:  / 1

Kiemelt hirdetések

Professzionális márkák

Legolvasottabb írások

Kozmetikus szemmel / 2 in 1, avagy miért az őssejtek? - 1. rész
Az ember ősidők óta keresi a fiatalság elixírjét. Elég csak az őskorban élő elődeinkre...
Kozmetikus szemmel / "Bőr- és pigmentfoltok" az arcon
Az arcon megjelenő első „foltokig” nehéz elhinni, hogy valamikor a nők mérgeket ettek...
Kozmetikus szemmel / Az antiaging
Az öregedés normális biológiai folyamat, nem betegség, hanem az élet természetes...