Belépés

Kozmetikus szemmel

Savas hámlasztás

A 2000-es évek elején az egyik kereskedelmi cég kezdte el a kúraszerű savas hámlasztás termékeinek forgalmazását, és mint szolgáltatás bevezetését a kozmetikában Magyarországon. Csak kozmetikus végzettséggel és a speciális tanfolyam elvégzése után engedélyezte a cég termékeinek használatát a szalonokban. Mára már majdnem minden cégnek van savas peelingje, ami a kozmetikai kezelések megkezdése előtt a megvastagodott elhalt szaruréteg egy részét eltávolítja, ezzel segítve a hatóanyagok könnyebb bejutását a bőrbe. Intenzív savas kezeléshez ezek a kozmetikumok általában nem elégségesek. Összeállításunkban a kúraszerű savas hámlasztást, a bőrfiatalítás egyik leggyakrabban alkalmazott eszközét járjuk körbe szakértőink segítségével.

Olvasóink értékelése:  / 3

Séance - Biológiai szemlélet a professzionális bőrápolásban

A natúrkozmetikumok piaca egyre nagyobb teret hódít magának, évről évre több vendég keresi a természetes összetevőket tartalmazó krémeket, amelyhez a szakmának is alkalmazkodnia kell. A professzionális, vegyszermentes bőrápolásra való igényre válaszolva fejlesztette ki az egészen idáig kifejezetten lakossági termékeket előállító Magister Products tulajdonosa, Dr. Mester Ildikó, a Séance termékcsaládot. Az innovatív hatóanyagokat tartalmazó ápolók különleges kényeztetést jelentenek a bőr számára, látványos eredményt hozva a különböző problémák esetén. Sőt, egyes termékek a magyar kozmetikumokban még nem alkalmazott alkotóelemeket rejtenek magukban.

 

Olvasóink értékelése:  / 2

Tévhitek a kozmetikusképzésről

„A kozmetikus elegáns, kifinomult, jól keres, és a közösség megbecsült tagja” – 60-as évek óta tartják ezt a szépészeti szakmák egyik oszlopos tagjáról, és bár szakképesítést szerezni a szakma végzéséhez ma már sokkal egyszerűbb, mint régen, sokan nem tudják, mire vállalkoznak, amikor belevágnak egy kozmetikus tanfolyam elvégzésébe. A jelenlegi magyar szabályozás (21/2010 NFGM rendelet) szerint „Az egészséges test és bőr kozmetikai célú kezelése, ápolása, masszírozása, szépséghibáinak megszüntetése. Elektromos kezelések, szőrtelenítés, tartós make-up (tetoválás)” tevékenységek kozmetikus végzettség megszerzése után végezhetők, ezért is népszerű még mindig ez a szakma. Tóthné Hajdu Gabriella kozmetikusmester, vegyészmérnök, tanár, a Janssen Kozmetikusakadémia igazgatójának segítségével összeszedtük, melyek a leggyakoribb tévhitek, melyek megkeseríthetik a meggondolatlan kozmetikus tanfolyamra jelentkező életét.

 

Olvasóink értékelése:  / 21

Kiemelt hirdetések

Professzionális márkák

Legolvasottabb írások

Kozmetikus szemmel / "Bőr- és pigmentfoltok" az arcon
Az arcon megjelenő első „foltokig” nehéz elhinni, hogy valamikor a nők mérgeket ettek...
Kozmetikus szemmel / 2 in 1, avagy miért az őssejtek? - 1. rész
Az ember ősidők óta keresi a fiatalság elixírjét. Elég csak az őskorban élő elődeinkre...
Kozmetikus szemmel / Az őssejt felhasználása a kozmetikumokban
Az őssejt kutatás ma már nem csak az orvoslás privilégiuma, a kozmetikai szektor is komoly...