Belépés

Life Ball 2017.

Púder és hajlakk a bécsi városházán

2017. június 10-én Bécsben rendezték meg a Life Ball-t, a világ egyik legnagyobb AIDS elleni jótékonysági gáláját. Az eseményt évről évre Bécs városháza előtti parkban rendezik, ahol hatalmas vörös szőnyegen vonulnak be a meghívott sztárok, celebritások és persze mindenki, aki kifizeti a borsos jegyárakat. Ám a több száz vagy akár több ezer eurós jegyek jótékony célt szolgálnak, az AIDS elleni küzdelemre fordítják. A gála idei mottója: „Recognize the dangert”, ami azt jelenti, hogy „Ismerd fel a veszélyt!” Ezzel a jelmondattal illetve a fergeteges látványossággal, az elfogadást és másságot tükröző hatalmas karneváli jelmezekkel hívják fel a figyelmet a szervezők az AIDS elleni küzdelem és a szűrések fontosságára.

 


KNOW YOUR STATUS!

A Life Ball számos olyan nemzetközi szervezetet támogat, melynek célja, hogy az immunállapot ismerete annyira természetes legyen, mint a vércsoportunké. Az AIDS Hilfe mobil állomásai és a széleskörű reklámkampány is erre hívja fel a figyelmet. Az idei Life Ball rendezvényen a következő személyek és szervezetek képviselték magukat: Joss Stone – Sentebale, Naomi Campbell – Elton John AIDS Foundation, Gelila és Wolfgang Puck – Dream For Future Africa Foundation, Greg Owen – I Want PrEP Now és AnnMari Shanahan – amfAR.


 Képgaléria:

És ahol vörös szőnyeg, illetve karneváli jelmezek vannak, ott hatalmas szerephez jutnak a „beauty szakemberek” is. Több száz fodrász és sminkes szorgoskodik ilyenkor Bécs szívében, hogy a vörös szőnyegre a leglátványosabb, legextravagánsabb külsőt kreálják a vendégek fejére. Az idei év témája a 30-as évek volt, melynek „kabaré” hangulatát természetesen továbbgondolták a szépítő szakemberek:Az elmaradhatatlan vízhullám persze nem hiányozhatott a frizurákból, mint ahogy a „fekete körsatírok” sem az igéző szempárok körül, de domináltak a púderes hajszínek, extrémre festett parókák és pótrészek is a felvonulókon. Az eseményre számos világhírű Drag Queen-t is meg szoktak hívni, idén is talán ők aratták a legtöbb babért a vörös szőnyeg fotósai előtt. Nem kétséges szakmai szemmel megnézve egy-egy ilyen „drag”-et valóban a szépítő szakma csúcsának tekinthetjük őket. Eredendően férfi arccsontozatra női arcot festeni nem kis teljesítmény, arról nem beszélve, hogy a drag queen-ek parókái mindig nagyon kidolgozott, csodálatos frizuraköltemények.

És ha ez még nem volna minden az est fénypontja minden évben egy világhírű divatház divat showja, melyre a világ összes tájáról érkeznek szupermodellek. idén Francesco Scognamiglio olasz divattervező kollekcióját láthatta a nagyérdemű, mely nem csak látványos volt, de telis teli volt fülledt erotikával. A Show záróbeszédét maga Naomi Campbell mondta, mely tulajdonképpen egy személyes levél tolmácsolása volt, amit Elton John írt, mint az „Elton John AIDS Foundation” alapítója.

A fergeteges és színpompás gála után megnyitotta kapuit a városháza, ahol a vendégek fantasztikus hangulatúvá varázsolt üléstermekben, tárgyalókban bulizhattak hajnalig. Természetesen a sztárvendégek és jelmezesekkel együtt amolyan elvarázsolt világban érezhette magát az ember. És bár a tűsarkak éjjel kettő körül már lekerültek, a púder és hajlakk még mindig tartott. ;)

 
 
 
Szöveg és jelölt képek: Szikriszt József
Képek: Life Ball
Olvasóink értékelése:  / 1
ElégtelenKitűnő 

Kiemelt hirdetések

Professzionális márkák

Legolvasottabb írások

Fodrász szemmel / 10 tévhit a balayage melírtechnikáról
A hihetetlenül nagy népszerűségnek örvendő szabadkezes melírtechnika, a balayage...
Fodrász szemmel / Mit tehet a fodrász az egészséges hajért?
Ápoltság professzionális szinten Csernek Szilvia segítségével  – Az ápoltság egyik...