Belépés
2013. december 17., kedd 11:50

Szakonyi Eszter: Időtlen szépség - bolyongásaim a szépségápolás történetében

Értékelés:
(2 szavazat)

Szakonyi Eszter: gazdasági mérnök, kozmetikus, egészségügyi szakkozmetikus.

A Vintage Beauty Kozmetikai és Szépészeti Műhely megálmodója és kozmetikusa.

A bőrgyógyászat és kozmetika múltját rejtő könyvek, receptúrák, titkok gyűjtője,

melyek alapján szakcikkeit évek óta rendszeresen publikálja. Három gyermek édesanyja.

 


30 fejezetbe és közel 300 oldalba öntött könyv, mely térben, időben és témákban csapongva foglalja össze a test, az arc, a haj és a köröm ápolásának, változtatásának, kendőzésének évezredes titkait.


Küldetés
"A szépségápolás történetének bemutatásán keresztül csekélyke mankót nyújtani ahhoz, hogy meg tudjuk különböztetni az igazit a hamistól remélve, hogy hatására csökkenhet a feleslegesen összevásárolgatott ál-kozmetikumok, félrekezelt bőrök, és elburjánzott bőrelváltozások száma. Az emberi bőr anatómiája évezredek óta gyakorlatilag változatlan. Miért is hisszük, hogy működésének megsegítésén, stimulálásán túl tudunk rá hatni bármilyen kívülről bevitt, genetikailag teljességgel felismerhetetlen, mesterséges vegyülettel? Ébresztő!"

További információk

 • Kiadvány neve: Időtlen szépség - bolyongásaim a szépségápolás történetében
 • Tartalom:

  Az emberi bőr, haj és köröm anatómiája évezredek óta lényegében változatlan. Mégis kétséges, hogy ismerjük-e. Képesek vagyunk-e dekódolni üzeneteiket? Meg tudjuk-e különböztetni tényleges szükségleteinket a piac által mesterségesen csiholt igényektől?

  Vajon van-e és mennyi az igazság, a kozmetikai ipar hangzatos ígéreteiből? Mitől hasznos egy anyag, egy eljárás, vagy egy berendezés? Kinek hasznosabb? Akkor miért káros? Miért a késztetés az örök elcsábulásra és vajon érdemes-e kijózanodni?

  Fenti kérdésekre keresve a választ, az elmúlt évszázadok bőrgyógyászati és kozmetikai szakirodalmában varázslatos világra bukkantam titkokkal, elfeledett receptúrákkal, nagyszerű fortélyokkal és lenyűgöző nyelvezettel.

  Ezeket felhasználva, 30 fejezeten keresztül csapongva a témák között, az ősemberek testdíszítésétől, a csecsemők mesterséges koponyatorzításán, szépségflastromokon, hajbodorításon, tyúkszemeken, fűzőkön, arcfehérítő higanyos csirkevéren, piócás szőrtelenítésen, savanyúkáposzta-pakoláson, borbélyokon és felcsereken át, a paraffinnal történő arcfeltöltésig..., lassan világossá vált, hogy divatból, hagyományból, önkifejezésből, vagy hiúságból, de a jobb külső elnyerése érdekében szinte bármire képesek vagyunk, menthetetlenül.

  De miért...?

 • Megvásárolható:

  - A Vintage Beauty Kozmetikai és Szépészeti Műhelyben (1031 Budapest, Nánási út 40/a.). 
  - A www.vintagebeauty.hu oldalon. 
  - Az Afrodita-Kozmetika futárainál (Apollos Bt. Cím: 1126, Budapest, Böszörményi út 19/c., E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. ,Tel.:+36-1-212-9339, Fax.: +36-1-489-3594) vagy 
  - Az Electron Cosmetic-nél (13. ker. Fiastyúk utca 46.).

 • Megjelenés ideje: 2013
 • Szakterület: Kozmetika
 • Ára: 4500 Ft
Megjelent: 39445 alkalommal Utoljára frissítve: 2014. október 06., hétfő 12:27

Kiemelt hirdetések

Professzionális márkák